Istanbul Photo Awards

4  - 30 Mayıs 2017

İSTANBUL PHOTO AWARDS 2017’NİN EN İYİLERİ CERMODERN’DE

 

Anadolu Ajansı’nın üçüncüsünü düzenlediği, Türk Hava Yolları (THY) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA)'nın sponsoru olduğu uluslararası haber fotoğrafı yarışması Istanbul Photo Awards 2017’nİn ikinci sergisi Cer Modern’de düzenleniyor.

 

Istanbul Photo Awards uluslararası alanda üç yıl gibi kısa bir sürede oldukça prestijli bir yarışma haline geldi.

 

Haber fotoğrafının tanınmış isimlerinden oluşan yarışma jürisine, geçen yıl da jüri üyeleri arasında bulunan Şanghay Fotoğraf Merkezi’nin Pulitzer Ödüllü Direktörü Liu Heung Shing, AFP Fotoğraf Dağıtım ve İş Geliştirme Direktörü Michel Scotto, Medya Danışmanı Georges De Keerle, AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ve AA Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul’un yanı sıra, alanlarında başarı göstermiş isimler de eklendi. Paris Match dergisinin Dijital Yayın Yönetmeni Marion Mertens, Noor Ajansının ünlü fotoğrafçısı Yuri Kozyrev, Getty Images’in spor alanında usta foto muhabiri Cameron Spencer da yarışmanın 2017 jürisinde yer aldı.

 

Haber, spor, portre, doğa & çevre fotoğrafı dallarında tekil ve seri fotoğrafların değerlendirilerek ilk üçe giren fotoğrafların belirlendiği yarışmaya yaklaşık 25 bin fotoğrafla başvuru yapıldı. Yılın fotoğrafının yanı sıra bu yıl ilk defa verilen Genç Fotoğrafçı ödülü ile birlikte 17 ülkeden 22 fotoğrafçıya ödül verilen yarışmanın akabinde organize edilen Workshop ve Talks etkinliklerinde Noor ajansı ünlü fotomuhabirleri Yuri Kozyrev ve Stanley Greene tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Kazanan fotoğraflar ilk kez Nisan ayında İstanbul’da Mimar Sinan Üniversitesi işbirliğiyle Tophane-i Amire’de fotoğrafseverlerle buluştu.

 

Istanbul Photo Awards 2017’nın en iyi fotoğraflarının yer alacağı sergi 4 Mayıs 2017 tarihinde başlayacak ve 30 Mayıs’a kadar görülebilecek.

 

 

hakkımızda

üyelik

hizmetler

iletişim

ziyaret

CerBlog

TR I

EN

Ziyaret

İletişim

Yönetim

DAHA FAZLASI